CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, February 25, 2009

FERRET VS SUGAR GLIDER

hmmmm..dah lame ad xpost blog ad ni..windu kat die ni..lalla..ape khabar semua??ad sihat jer..xdok kisah yg gelabah lg stakat ni.cam besa jer idop ad ni..stdy ok,mkn ok,tdo ok.smuanye ok..but x ni nk share wif u all pasal satu binatang ni..makin lame makin ad minat la plak..dah lame usha gak menatang ni,tp xdok suport lor..but finally,last day,ad borak ngn dak kelas ni,mamat ni asal johor gak,kat umah die ade bela ferret doh!!!!!!!spesis cam memerang camtu..gler bab la kan..usha2 punye usha seronok gak ade menatang ni.tgk org len bley je bela anjing,nak gak kan kt bela camtu gak..hehe..so jln penyelesaiannya,ferret ni kt ley jdkan cam anjing..ikat kat leher die n bwk p jln2 kat park ke ape ke..cute tu.lagipon menatang ni perangai cam kucing gak,lg bijak dr kucing n anjing.ape yg beshnye,tahap kecomelan die ni,dari kecik sampai ke tua,still perangai comel2 jer.xmcm kucng,kecik2 jer ligat,dah beso malas..huhuhu...bley ganti kucing kat umah kan..slalu tgk kat umah ade kucing,ape kate kt bela ferret plak..for ur info gak kan..harga die ley cecah rm500> taw..n binatang exotic ni susah nk dpt kat malaysia,kat penang johor n kl jer ade kot..terhad je..kalu kat tmpt len ade tu naseb ar..
TETAPI!!!!
ade st lagi menatang ni,yg mencabar kewibawaan ad..sugar glider...!!!wah2!!!menatang ni,spesis cam tupai camtu la..muke xbrape comel,tapi ligat n mesra die tu..yg geram tu.setelah ad kaji2 kat tenet,adik beradik tupai ni kena idop dlm social envirnment la..xley smpan dlm sangkar jer..kena wat poket lebih kat baju tu,sambil bwk die jln2.n natang ni xlari mane2 pong..kat bdnkt jer..n kt ley train die..same cam ferret td...kt le train die,suh die melompat ke ape ke kan..kan SONOK TU!!!!!!ok..pape hal..ad post lagi k???
...pilih la yg mane satu..kalu korang dah mule minat ngn binatang exotic cam ni,kalu korang rase nk bela bnda len plak..ape salahnye kan???so!!!lu pikir la sendiri!!!paipai!!!kat bawah ni ad letak video pasal binatang ni..nk tgk cute ke x..tgk lor..

video



video

video

Sunday, February 15, 2009

me at japanese rafflesia restaurant..


jambu manis kami!!!! amer...

me

sulhi n boi


artis baru

Wednesday, February 11, 2009

beruas waterfall!!! comeon !!!


alowr??anybody ya???hehehe..so ad ptg td br pegi air terjun beruas.sonot gak lah.tp kejap jer mandi,dlm 30min jer.hampeh btul.tp puas ati gak.nex week nk g lagi la kan.haha.ad pegi dah nk magrib dah.malas nk lame2,kang nk blk takot!!!!!!ade hantu.jgn pandang blakang beb..huhuhuhuhu..dr manjung nk g beruas tu 40km gak la.jln dlm.penuh ngn liku2.nek keta?lupakan la.bleh gak,tp ad lbih sayang keta.xsanggup daku!!!!!ahaks!!!

jembalang beruas tiba!!balik!!!



video
jangan!!!

ad men air pon xnek smpai atas,tgh2 jer,xpo nex week mybe leh la lme2.tmpt tu official gak la,coz ade signboard smua.tmpt khemah,xdok la die buat koboi je tmpt tu.neway ad ade ltak pic skit n video,pic2 poyo tu besa la kan.skali skala.huhu..n vdeo cam besa lah..haha.ape hal,ad roger blk k.sblm tata,to all nk amik test tu,good luck k,blaja ajin2,sape yg sakit tu,mkn la ubat,jgn degil sgt,sakit teruk kang xley wat kijo.n to all viewers,thnx coz masih ikut blog ad ni.pray 4 ur success k.jgn riso ad doakn.hehe.n mandy!!!go go girl,i meet u in d 1st concert!!!ahaks..ok take care..see yaa..

Sunday, February 8, 2009

makan angin di senangin..

ya ya ya..its me ad again.notin to say.just nk story pasal g teluk senangin,sitawan,perak.tu jer.sonok wo,angin sempoi2 bahase,air yg jernih lg mengiurkan,n xramai org dtg sgt.mybe xrmai yg taw kot.so,sape2 nk join ngn ad,jom kt plan wat picnic ke kan..haha.line pn clear!!ahaks..20km dr manjung.lalu ikut jln lama,ke taiping,jln pantai remis,lalu la mimet n kampung baru semua dr manjung,ada paham???lalala.nek moto je pegi pong ok.

jejaka maskulin.lalala


poyo syial!!!tp ok kot..lalaala 


ustat arep dan ad budiman

mase ad g,ad g ngn mmbr kelas ngn dak blik sebelah.ustat arep n sulhi name die..xbajek pong nk g,tp dah ramai yg ckp best tmpt tu,saje nk taw kan,sumber2 yg dpercayai la.post kali ni ad upload skali ngn video.huhu..1st time gne appli ni.slow nk upload video ni,kalu korang nye tenet laju.ok la kot..kat senangin ni xkomersil sgt,just chalet nk tombang tiang jer.tp ok la nk tdo seari duo..kalu korang minat,roger2 la!!!haha..bwak awek lg ok kot


video
VIDEO 18sx ahaks!!
lepas tu lepak2,bli greng pisang n minum air kepala de kelapa!!!pergh!!!masuk pwut,die nye lalu air kat tekak tu!!!tuhan je la yg taw.sedap dowh!!!!n  pastu ad blk la dgn girangnye.puas ati gak la.kurang skit tang cuci mata tu..haha..nk best g ar langkawi kan.kelabu mata ar mandi laut.hehee.usha lebih..ok la..pape hal ad update lg k..see ya...

Friday, February 6, 2009

SATU KAKI YANG BERHARGA!!

"Tersebutlah satu kisah yang mana si atan atau di kenali lagi dengan nama jolokan si rambo di kampung.

Atan : Mak, Atan ni dah lama membujang, teringin juga nak beristeri.

Mak : Besar hajatmu ni tan, siapakah anak gadis kampung ni yang kau berkenan tu Atan.

Atan : Alaaa, si Ani sebelah rumah tu.

Keesokkan harinya...................................

mak Atan pun menyampaikanlah hajat anaknya si Atan, dan memberitahu kepada ibu bapa si Ani.

Pada minggu berikutnya, si Atan dan si ani pun di tunangkan dahulu, kerana memandangkan si atan ada operasi peperangan yang belum di selesaikannya lagi di Vietnam.

Semenjak Atan berada di vietnam dia telah tercedera kerana terkena jerangkap samar. Dengan itu atan telah kehilangan sebelah kakinya. Dalam hal yang demikian atan telah bernekad yang dia akan merahsiakan perkara ini dari kelurganya,lebih-lebih lagi tunangnya si ani. Kerana atan takut yang dia akan kehilangan ani buat selamanya. Dengan itu atan pun memasang kaki palsu untuk menggantikan kakinya yang telah kudung itu.

Dua bulan selepas operasi itu tamat atan pun pulang kekampung untuk melangsungkan perkahwinannya.

Pada hari isnin bersamaan 06 april 2001, Atan pun telah diijab qabulkan dengan si ani orang yang disayanginya itu. Majlis itu sangat meriah sekali sehingga atan terlupa akan rahsianya itu.

Malam pun bertandang, si atan kini hanya tinggal berdua di dalam bilik bersama isterinya si ani.

Atan : Yaaang...nampaknya operasi kita dah nak mula ni, janganlah menjerit sangat kalau kesakitan, takut nanti mak ani terdengar dekat sebelah bilik.

Ani : Baiklah bang.

Malam yang sunyi tu hanya kedengaran suara cengkerik yang bermain_main di segenap rumah si atan. Pada masa itu terdengar satu suara orang mengerang kesakitan, tetapi kesakitan yang nikmat. Tiba-tiba terdengar satu jeritan yang memecah kesunyian malam itu.

Ani menjeri "Maaaaaaaaak abang Atan satu kaki"

Ani mengulangnya beberapa kali, sehingga mak atan terjaga dan mendengar apa yang ani katakan itu. Dalam mak Atan berada dalam keadaan terkejut dia terfikir sejenak "panjang juga tu" lantas mak atan berkata dengan nada yang sangat kuat, "baguslah tu ni, bapa kau tu dulu tiga inci saja". 

BUNUH SETAN!!

Seorang lelaki berusia lima puluhan tahun baru sahaja kematiAn isteri akibat penyakit kronik. Kemudian datang beberapa tawaran dari orang tertentu menawarkan beberepa perempuan untuk dijadikan isteri baru dan teman hidup barunya. Alasan mereka beliau perlu berkahwin semula memandangkan anak -anaknya sudah besar malah. tinggal jauh di Bandar dan tiada orang yang akan menjaga makan, minum, sakit, pening si duda itu. 


Setelah meminta tempoh dan berfikir sedalam-dalamnya dia pun bersetuju untuk berkahwin. 

Selepas memilih dan beberapa orang calon isteri yang ditawarkan oleh orang kampong maka dia pun berkahwin dengan seorang perempuan yang agak muda berusia dalam lingkungan dua puluh lima tahun. 

Selepas majlis pernikahan mereka pun hidup bersama seperti pengantin baru yang lain....... 

Isteri barunya sering ke surau pada setiap petang khamis mengikuti kuliah agama yang sering diadakan secara mingguan dengan pesyarah jemputan yang diundang khas mengajar agama di kampong tersebut. 

Suatu petang selepas pulang dari kuliah agama di surau dia menceritakan apa yang didengarnya dalam kuliah tersebut. " abang, abang nak tau tak, ustaz kata bila suami dan isteri itu bersatu/ bersetubuh kannn abang kann dengan cara yang betul dan menjaga syarat yang betul maka pasangan tersebut akan mendapat pahala sama seperti membunuh 10 ekor atau beberapa ekor syaitan". 

Kata si suami "yerr kerr. Tak apa malam ni malam Jumaat, masa yang sesuai utuk bunuh syaitan kann, betul tak sayanggg" sambil ketawa. Isteri hanya tersenyum panjang. 

Selang dua hari kemudian, siisteri berkata "banggg, jom kita bunuh syaitan... bang". Si suami tersenyum panjang. 

Selang dua hari kemudian, si isteri berkata "banggg, jom kita bunuh syaitan... bang". "tak pe...tunggula malam". 

Esoknya si isteri berkata "banggg, jom kita bunuh syaitan...bang"

Si suami diam sambil mengangguk lemah. 

Esoknya siisteri berkata "banggg, jom kita bunuh syaitan... "

Si suami tiba - tiba marah dan berkata .......... "Ayang nie nak bunuh syaitan ke nak bunuh abang" 

Hehehehehe....bunuh diri ler..

Tuesday, February 3, 2009

the first welding in my life!!! loook!!!

ak dan depa
find me??
plate yg ak cut..ok ke??

halo2..ni mase ad wat cutting utk subjek welding.1st time ad welding lor.agak xbrape pro la gak ad welding ni.hahatp bakat tu mmg ade sgt lah!!ahaks.buat cuttin pkai plasma ngn gmaw.mata lpas buat cuting tu,ble jln tu cam jln kat syurga pon ade.jln atas langit.nmpak langit jo.kabor la beb!!!!hameh.tp lame2 ok la.hehe.ni ad kat lab comp.surf gune lptop.td ade prob pasal ip address lol.smua dak xley wireless!!!cam haram.tp ade sorang budak ni sulhi name die,die ngn laptop die je ley surf!!cam hampeh!!!last2 ad amik ip die dapat trus surf!!!hahaha.bangganye laptop ak ni.haha.kesian tgk minah2 n mamat2 dtg cni.diorang sbnrnye mmg xley on9 gak.buat2 cam on9 kot!!!haha.bajek bley.kalu xtaw tu tanye lah!!!ape2 lah.nk jer ad tlg mereka2 itu.tp ape kan daya,sifat maluku begitu tinggi.ad ni pemalu skit.alu bley nk on9 bwah meja ni pong ado.huhu.arini cuti kat perak ni.tu yg ad on9 tu.xtaw nk wat pe.p la cni.ape hal ad post la lg yok.bosan2 ad post lol..tu pong kalu ade mood..ok..chowsinki..huhummuah..

Sunday, February 1, 2009

utk kamoo..!!!!!!


me at cafe
my lover

ad kat kafe ni.lapo la pwot ni.ni kat atas pic me.sape ey gurl tu??lu pikir la sndiri kawan!!ni ad nk post pic je byk kali ni.malas nk taip.nt in mod lg.ni japg nk p tgk match epl.tgk liv n chelsea kalah!!hahaha.kalah la mereka sampai abis seasonl!!!!haha.pasal gmbar kapel tu.dats my gurl la!!!sape lg kan.tgk blogger len asyik promo kapel je.ad pn nk gak la.spesel edition ni.post!!!hahaha.nw she at uitm shah alam.nk jmpe,p jerit name die kuat2 kat sana..!!!!!!WANNNNNNNNNNNNNNNNN!!!ok???haha.neway.ni ngah tergesa2 nk p kuar tgk bola ni.nk cepat2 ni..kang ad bual lain la pasal my gurl ni..tweety looks,..org ckp lol..miss u dear..kan ku dtg jmpe kamo ya!!!bajet sti ado!!!lanjo yo!!!!haha..ok la..papai yup!!!kang ad post len..papai to all bloggers n viewer,,mis u all...take care....

Promo skit!!!!

BOS?
AKU ibu dan adik


Adik adik dan aku